ANDREOLA /

WŁOCHY


DIRUPO


Delikatne, kwiatowe, owocowe z eleganckim wykończeniem „perlage”. Idealne jako apertif, doskonałe z przystawkami, dobre do podawania ze wszystkimi daniami, z rybami włącznie.

SZCZEPY:
90% Glera, 5 % Bianchetta, 5% Perera

KOLOR:
Rubinowa czerwień z fioletowymi refleksami.

AROMAT:
Dobrze wyważone aromaty owocowo - kwiatowe.

SMAK:
Delikatnie garbnikowe o wyważonej kwasowości.


BOLLE


Delikatne, kwiatowe, owocowe z eleganckim wykończeniem „perlage”. Idealne jako apertif, doskonałe z przystawkami, dobre do podawania ze wszystkimi daniami, z rybami włącznie.

SZCZEPY:
100 % Glera

KOLOR:
Intensywnie rubinowa czerwień z fioletowymi refleksami.

AROMAT:
Dobrze wyważone aromaty czerwonych owoców z nutą kwiatową.

SMAK:
Gładkie na podniebieniu, wytrawne. Czerwone owoce z wyczuwalną nuta dębu.


VERV


Delikatne, kwiatowe, owocowe z eleganckim wykończeniem „perlage”. Idealne jako apertif, doskonałe z przystawkami, dobre do podawania ze wszystkimi daniami, z rybami włącznie.

SZCZEPY:
100 % Glera

KOLOR:
Głęboka czerwień z fioletowymi refleksami.

AROMAT:
Nuty czerwonych owoców: jagód, jerzyn, czarnej porzeczki, wzbogacone aromatem wanilii i czekolady.

SMAK:
Świeże, esencjonalne, balsamiczne o intensywnych garbnikach i wyważonej kwasowości