DON JACOBO /

HISZPANIA - Rioja


DON JACOBO BLANCO


Wino produkowane z winogron Viura,fermentowane w stali nierdzewnej a następnie butelkowane by zachować maksymalnie aromaty i wyrazistość.

SZCZEPY:
Viura 100%

KOLOR:
Delikatnie słomkowy.

AROMAT:
Owocowe aromaty z nutą jabłka, ananasa i owoców tropikalnych.

SMAK:
Świeże, owocowe, dobrze zrównoważone. Delikatna kwasowość.


DON JACOBO ROSADO


Mieszanka winogron Grenach i Tempranillo,fermentowana razem, następnie butelkowana by zachowć swój młodzieńczy styl i energię.

SZCZEPY:
Tempranillo 50%, Grenache 40%,Muzoelo 10%

KOLOR:
Róż

AROMAT:
Aromat czerwonych owoców, truskawek, malin z kwiatowymi nutami

SMAK:
Miękkie, owocowe, intensywne i świeże. Bardzo dobrze wyważone z długim finiszem.


DON JACOBO ECOLOGICAL


Wino uprawiane i produkowane w całości zz pomocą zrównoważonych technik ekologicznych

SZCZEPY:
Tempranillo 50%, Mazuelo 50%

KOLOR:
Intensywnie czerwony.

AROMAT:
Jeżyna, czerwone jagody, wiśnia, malina i lukrecja.

SMAK:
Pełne w ustach, owocowe, szlachetne.


DON JACOBO CRIANZA


Tempranillo uważane za wiodącą odmianę winogron w Hiszpanii. Tradycyjna Rioja dojrzewa w beczkach przez co najmniej 12 miesięcy oraz kolejny rok w butelkach

SZCZEPY:
Tempranillo 85%, Garnacha 10%, Mazuelo 10 %, Graciano 10%

KOLOR:
Czerwone wiśnie.

AROMAT:
Miękkie nuty czerwonych owoców i lukrecji z akcentem dębu

SMAK:
Harmonijne, delikatne o aksamitnej konsystencji.


DON JACOBO RESERVA


Wino o niezwykłych cechach. Leżakuje około 25 miesięcy w dębowych beczkach. Następnie dojrzewa w butelkach przez 2 lata.

SZCZEPY:
Tempranillo 90%, Garnacha, Mazuelo 10%

KOLOR:
Rubinowa czerwień z fioletowymi refleksami.

AROMAT:
Dojrzałe czerwone owoce, delikatnie tostowe, z nutą powideł i wanilii.

SMAK:
Dobra równowaga pomiędzy aromatem owoców i dębu. Suche o średniej kwasowości.


DON JACOBO GRAN RESERVA


Doskonale owocowe, dobrze zbudowane wino. Staranna selekcja najlepszych czerwonych winogron. Wino leżakuje w beczkach przez ponad 7 lat.

SZCZEPY:
Tempranillo 85%, Garnacha 15%

KOLOR:
Głęboka czerwień.

AROMAT:
Złożone aromaty czerwonych owoców

SMAK:
Doskonale owocowe, subtelne, harmonijne i eleganckie. Lekko pikantne.


ALTOS DE CORRAL, Barrel Fermented


Fermentacja wina odbywa się nowych beczkach z amerykańskiego dębu. Wino leżakuje 12 miesięcy.

SZCZEPY:
Tempranillo 100%

KOLOR:
Wiśniowy z fioletowymi refleksami.

AROMAT:
Aksamitne owoce z delikatną nutą wanilii.

SMAK:
Świeży owocowy smak. Okrągłe pełne, garbnikowe, gładkie i dobrze zintegrowane.


ALTOS DE CORRAL, Single Estated


Ikona regionu winarskiego. Wino pochodzi z organicznej produkcji. Produkowane wyłącznie z przełomowych roczników. Leżakuje w beczkach przez około 20 miesięcy.

SZCZEPY:
Tempranillo 100%

KOLOR:
Intensywnie rubinowy.

AROMAT:
Jagody, maliny i przyprawy z wyczuwalną nutą wanilii i dębu.

SMAK:
Łagodnie i miękkie nuty owoców i beczki. Miękkie dobrze zbudowane.