FATTORI /

WŁOCHY - Veneto


RUNCARIS SOAVE CLASSICO, DOC


Zbiory odbywają sią pod koniec września. Winogrona transportowane i przetwarzane tego samego dnia.Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej

SZCZEPY:
Garnagega 100%

KOLOR:
Słomkowy z zielonymi refleksami.

AROMAT:
Ciekawy bukiet delikatnych ziół, świeżej szałwii pokrzywy z nutą cytrusów.

SMAK:
Świeże owoce cytrusowe z egzotycznymi nutami. Delikatnie mineralne.


COL DE LA BASTIA VALPOLICELLA


Winogrona dojrzewają na wapiennych białych i czerwonych skałach. Wino dojrzewa w stalowych kadziach, następnie leżakuje w dębie.

SZCZEPY:
Corvina 65%, Corvinone 15%, Rondinello 10%, Molinara 10%

KOLOR:
Intensywnie rubinowy kolor.

AROMAT:
Aromaty wiśni, jeżyn, śliwek i jagody z nutą fiołka, wanilii i melona.

SMAK:
Świeże owoce leśne i zbalansowane taniny


COL DE LA BASTIA RIPASSO VALPOLICELLA, DOC


To tradycyjna metoda gdzie Valpolicella poddawana jest maceracji na wytłoczynach z suszoncyh winogron Amarone. Dojrzewa w dębowych beczkach 500/1000L przez około 18 miesięcy.

SZCZEPY:
Corvina 65%, Corvinone 15%, Rondinello 10%, Molinara 10%

KOLOR:
Głęboka rubinowa czerwień.

AROMAT:
Aromaty owoców leśnych i jeżyn.

SMAK:
Skoncentrowane, delikatne o zrównoważonych taninach.


AMARONE DELLA VALPOLICELLA, DOC


Delikatnie podsuszone winogrona są wentylowane przez okres 4-5 miesięcy. Następnie kruszone i poddane fermentacji z naturalnych drożdży. Wino dojrzewa w beczkach drewnianych przez 30-36 miesięcy przed butelkowaniem

SZCZEPY:
Corvina 65%, Corvinone 15%, Rondinello 10%, Molinara 10%

KOLOR:
Głęboka rubinowa czerwień.

AROMAT:
Dojrzałe czerwone owoce z nutami suszonych owoców leśnych.

SMAK:
Bogaty, skoncentrowany i elegancki.Zdecydowanie owocowe i taniczne