POGGIO MANDORLO/

WŁOCHY - Toskania


IL GUARDIONO MONTECUSO SANGIOVESE, DOC


To szczep znany na całym świecie ze swojej dobrze zrównoważonej struktury i pikantnych smaków. Fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze.

SZCZEPY:
Sangiovese 85%, Merlot 15%

KOLOR:
Rubinowa czerwień z fioletowymi refleksami.

AROMAT:
Dobrze wyważone aromaty owocowo - kwiatowe.

SMAK:
Delikatnie garbnikowe o wyważonej kwasowości.


LA QUERCE MONTECUSO SANGIOVESE, DOC


To szczep znany na całym świecie ze swojej dobrze zrównoważonej struktury i pikantnych smaków. Fermentacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez okres 12 mies. następnie przez okres 12 mies. wino dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego.

SZCZEPY:
Sangiovese 85%, Merlot 15%

KOLOR:
Intensywnie rubinowa czerwień z fioletowymi refleksami.

AROMAT:
Dobrze wyważone aromaty czerwonych owoców z nutą kwiatową.

SMAK:
Gładkie na podniebieniu, wytrawne. Czerwone owoce z wyczuwalną nuta dębu.


POGGIOMANDORLO IGT, Maremma Toscana (SUPERTOSCAN)


Fermentacja odbywa się w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Następnie wino leżakuje 18 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i 12 miesięcy w butelkach.

SZCZEPY:
Merlot 70%, Cabernet Franc 30%

KOLOR:
Głęboka czerwień z fioletowymi refleksami.

AROMAT:
Nuty czerwonych owoców: jagód, jerzyn, czarnej porzeczki, wzbogacone aromatem wanilii i czekolady.

SMAK:
Świeże, esencjonalne, balsamiczne o intensywnych garbnikach i wyważonej kwasowości