Portugalia /

Santo Isidro

Santo Isidro

Santo Isidro została założona w 1958 roku, kiedy to rząd Portugalii ofiarował wytwórcom win ziemie w małej wsi Pegoes. Obecnie winnice zajmują 900 hektarów będących w posiadaniu 140 winiarzy, produkujących 70 % czerwonego wina i 30% białego. Winnica i winiarnia są położone w Terras do Sado, na wybrzeżu półwyspu Setubal. Obszar ten zapewnia bogate w sole mineralne piaszczyste ziemie, na których mogą być uprawiane zarówno lokalne, jak i obce szczepy.


Cintila Castelao


Wino dojrzewa przez 9 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego aby zachować równowagę pomiędzy drewnem a owocami. Nie filtrowane, obecność osadu w butelce.

SZCZEPY:
100% Castelao (Periquita)  

KOLOR:
Rubinowy kolor, intensywny kolor czerwonych jagód z posmakiem czekolady i przypraw.


Temperatura podawania:
16-18 C

Doskonałe do czerwonego mięsa i potraw z makaronem.


Cintila Fernao Pires


To owocowe, świeże białe wino wyprodukowane z lokalnego Portugalskiego szczepu Fernao Pires o dojrzałym, pikantnym cytrusowym aromacie.

SZCZEPY:
100% Fernao Pires

KOLOR:
Białe wino


Temperatura podawania:
12 C

Doskonałe do potraw z ryb, sałatkami i skorupiakami.