VERAMONTE /

CHILLE


SAUVIGNON BLANC


Starannie kontrolowana fermentacja by utrzymać żywe owocowe smaki i aromaty, wino leżakuje w stalowych kadziach nierdzewnych.

SZCZEPY:
Sauvignon Blanc 100%

KOLOR:
Jasny słomkowy.


AROMAT:
Świeże owoce, zioła i cytrusy z kwiatowymi akcentami.

SMAK:
Świeże z aromatem melona i ziół, elegancka kwasowość.


CHARDONNAY


Pasma górskie oraz bliskość Oceanu Indyjskiego zapewnia wyjątkowy mikroklimat i długi sezon wegetacyjny dla winogron. Prasowane i fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej, krótki czas leżakują w dębowych beczkach.

SZCZEPY:
Chardonnay 100%

KOLOR:
Słomkow żółty.


AROMAT:
Morele, cytrusy i owoce pigwy z subtelną nutą dębu.

SMAK:
Świeże tropikalne smaki z miękką nutą dębu.


MERLOT


Chłodny i umiarkowany klimat regionu stwarza fantastyczne warunki dla Casablanca Merlot. Winogrona macerowane przez 5 dni w zbiornikach ze stali nierdzewnej.

SZCZEPY:
Merlot 100%

KOLOR:
Rubinowa czerwień z fioletowymi refleksami.


AROMAT:
Intensywne aromaty jeżyn, wiśni, śliwek i jagody wymieszane z subtelnymi nutami cedru i przypraw.

SMAK:
Świeże czerwone jagody, gęste, armoatyczne z subtelnym eleganckim charakterem dębu.


CABERNET SAUVIGNON


Późno dojrzewające owoce, powolny i chłodny okres wegetacji. Winogrona poddane 5 dniowej maceracji w zbiornikach ze stali. Fermantacja z zastosowaniem drożdży. Leżakuje w dębowych beczkach przez 12 miesięcy.

SZCZEPY:
Cabarnet Sauvignon 100%

KOLOR:
Czerwony z odcieniem granatu.


AROMAT:
Świeże aromaty owocowe, gładkie taniny i kwasowość.

SMAK:
Dojrzałe czerwone owoce, czarny pieprz uzupełniowny aromatem porzeczki i nutą przypraw.


CARMENERE


Późno dojrzewające owoce, powolny i chłodny okres wegetacji. Winogrona poddane 5 dniowej maceracji w zbiornikach ze stali. Fermantacja z zastosowaniem drożdży. Leżakuje w dębowych beczkach przez 12 miesięcy.

SZCZEPY:
Carmenere 100%

KOLOR:
Czerwony z odcieniem granatu.


AROMAT:
Intensywne aromaty czerwonych i czarnych owoców. Śliwki i rozmaryn z nutami przypraw.

SMAK:
Soczysty smak, dojrzałe taniny, wyważona kwasowość. Tostowy i miękki z eleganckiem wykończeniem.


RED BLEND


Połączenie pięciu szczepów zapewniło wielowarstwowy aromat i smak. Wino leżakuje 8 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i 30% w nowych beczkach.

SZCZEPY:
Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere, Syrah, Cab Franc

KOLOR:
Czerwony z odcieniem granatu.


AROMAT:
Dojrzałe figi, śliwki, jeżyna z nutą gałki muszkatałowej, wanilii i pieprzu.

SMAK:
Aksamitne dojrzałe wiśnie i jagody, miękkie krągłości, soczyste tekstury.